Αφορά εκπομπή που μεταδόθηκε το 2017.
03 Αυγούστου 2022«Καμπάνα» ύψους 15 χιλιάδων ευρώ από το ΕΣΡ στον ΣΚΑΪ για εκ προθέσεως μετάδοση ατεκμηρίωτων πληροφοριών και υποθέσεων ως βάσιμων πληροφοριών, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η ανεξάρτητη αρχή. Η εκπομπή στην οποία εντοπίστηκε η παράβαση είναι το «ΣΚΑΪ στις 3», που παρουσίαζε ο νυν ανεξάρτητος βουλευτής, Κωνσταντίνος Μπογδάνος, και συγκεκριμένα το επεισόδιο της 20ης Φεβρουαρίου 2017.
Στο επίμαχο απόσπασμα του επεισοδίου ο τότε παρουσιαστής μαζί με τον Άρη Πορτοσάλτε έκαναν αναφορά σε επώνυμη μαρτυρία «ένστολου άνδρα της Ελληνικής Αστυνομίας», το όνομα του οποίου όμως δεν αποκαλύφθηκε ποτέ στον αέρα, για διαρροή υπηρεσιακών και προσωπικών στοιχείων ανδρών των ΜΑΤ σε αντιεξουσιαστές. Σύμφωνα πάντα με το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο, οι δύο δημοσιογράφοι επιχείρησαν να συνδέσουν την εν λόγω διαρροή με την ηγεσία της ΕΛΑΣ και την τότε κυβέρνηση.
Ιδού ο επίμαχος διάλογος μεταξύ τους:
(Μπογδάνος) Το θέμα μας είναι αυτό το οποίο μοιράζεται μαζί μας επωνύμως ένστολος άνδρας της Ελληνικής Αστυνομίας που μου λέει ότι η ΥΑΤ -τα ΜΑΤ- και η Αντιτρομοκρατική καίγονται αρχεία, διευθύνσεις ιντερνετικά προφίλ των αστυνομικών, ακόμα και τα τηλέφωνά τους κινητά και μη έχουν διαρρεύσει σε λίστες.
(Πορτοσάλτε) Δεν χρειάζεται παρακράτος εδώ. Ας κοιτάξει τον συνάδελφό σου στο διπλανό γραφείο. Μέσα από εκεί φεύγουν.
(Μπογδάνος) Να ολοκληρώσω την πρόταση;
(Πορτοσάλτε) Πες την πρόταση, αλλά...
(Μπογδάνος) Για να το ακούσει και κάποιος που δεν το έχει ακούσει; Και δεν θα έχει ακούσει; Λοιπόν, έχουν διαρρεύσει σε λίστες, σε ομάδες αναρχικών των Εξαρχείων. Τους καλούν από τα τηλέφωνα, τους απειλούν, δέχονται οχλήσεις...
(Πορτοσάλτε) Δεν χρειάζεται.
(Μπογδάνος) ...στα σπίτια τους. Θέλω να πω, περίμενε.
(Πορτοσάλτε) Όχι, όχι μισό λεπτό. Τι χρειάζεται το παρακράτος; Μα δεν είναι θέμα παρακράτους, είναι η ίδια η Αστυνομία που είναι τρύπια. Και η Αστυνομία λοιπόν η προσκείμενη η ηγεσία ή κάποιος προσκείμενος στο Μαξίμου πάει και τους δίνει τις διευθύνσεις. Δεν χρειάζεται να πάει το παρακράτος. Το ίδιο το κράτος τα κάνει αυτά».
Στο σκεπτικό του, το ΕΣΡ ανέφερε ότι «με τον τρόπο αυτό επιχειρήθηκε η σύνδεση της καταγγελλόμενης διαρροής με την ηγεσία της Αστυνομίας και στελέχη της Κυβέρνησης ή προσκείμενους σε αυτή. Έτσι δε η πληροφορία που εμπεριείχε η συγκεκριμένη καταγγελία δεν τεκμηριώθηκε με άλλες μαρτυρίες ή περαιτέρω δημοσιογραφική έρευνα για να διερευνηθεί η βασιμότητά της, αλλά χρησιμοποιήθηκε ως εφαλτήριο για να διατυπωθούν αυθαίρετες υποθέσεις και πιθανολογήσεις των παρισταμένων δημοσιογράφων με τη μορφή τεκμηριωμένης πληροφορίας δημιουργώντας σύγχυση στο κοινό».